Wonderland Does Exist : Alice Tea Room Malang

Monday, July 14, 2014
PS : I'm using Bahasa, you could simply translate it into other language using Google Translate bar on the right side..

Hello, guys!
Siapa di sini yang masih suka nonton fairytale?
Buat para penggemar fairytale pasti pada tau dong cerita "Alice in the Wonderland"?
Pernah kepikiran untuk berkunjung ke Wonderland
Negeri impian yang amazing dan cute banget tempat Alice kesasar itu loh.
Nah buat temen-temen yang bermimpi bisa berpetualang ke sana, nggak perlu jauh-jauh ke Disneyland. Di Malang udah ada kafe yang bakal bikin kalian serasa ada di Wonderland!

  
~Yuk ikuti petualanganku ke Wonderland versi Malang di video singkat ini! xx~


TEASER ALICE TEA ROOM BY MISSDJOEN

Gimana menurut kalian kafe ini? So cute and cozy, right?
Nah sekarang aku akan mereview harta karun yang ada di "Wonderland" ini

 ***


Dibuka pada akhir Mei 2014 lalu, kafe yang terletak di Jalan Rinjani no 5 Malang ini langsung menjadi jujugan warga Malang. Lokasi yang strategis di pusat kota dan nuansa yang sangat cozy menjadi nilai tambah dari kafe yang terinspirasi dari dongeng Alice in the Wonderland ini.

Nuansa Wonderland sudah langsung terasa sejak kita melangkahkan kaki ke dalam kafe ini. Kalian akan disambut waitress yang mengenakan pakaian ala Alice. 
Interior yang ada di dalam kafe ini pun dipenuhi warna-warna pastel yang unyu dan cute banget. Bikin gatel pengen foto! :D 
*banci-kamera* *slapped*


Kurang lebih ada sekitar 25-an meja yang tersedia di dalam kafe ini. Sedangkan di ujung ruangan, sudah disediakan beberapa sofa yang dipisahkan sekat yang kurang lebih berjumlah 5 itu. Jangan khawatir, wifi di sini lancar dan cepat kok! :D *aku-tau-isi-pikiran-kalian*
Benar-benar tempat yang pas untuk bersantai dan nongkrong.


Alice Tea Room dihiasi etalase-etalase yang kawaii dan bikin gemes banget. Nah contohnya di ujung bagian kanan ruangan seperti yang ada di foto ini. Di depan etalase, ada gerobak popcorn yang menggiurkan banget. What-a-pity ini cuman pajangan >< *antiklimaks*


Masih sama seperti tadi, tart yang ada di meja ini juga hanya pajangan *nangis* 
Tapi yang di etalase pojok kiri bukan loh! Penasaran?
Nih aku zoom deh..


Nah, siapa di sini yang demen yang manis-manis? This one is heaven for you guys! :))
Ada cake in jar, ada cupcakes, ada pudding juga..
Yuk mari dipilih ^^
Don't worry! Semuanya asli koi, bukan pajangan kaya yang tadi :D

***
Gimana dengan makanannya?
Let's check them out!
^^


Sebelum ke makanan dan minuman ada baiknya kita liat dulu buku menunya. By the way ada kejadian yang cukup memalukan nih. Jadi aku udah bersemangat foto-foto menu kan ya. Eh si owner dateng dan bilang "Sorry banget ya, kita ga ngijinin foto isi menu. Kalau lainnya boleh. Bisa minta tolong dihapus?" 
Ramah sih doi bilangnya. Tapi tetep aja rasanya jleb dan tengsin abis huhuhu. *nangis*


Cupcake red-velvet ini merupakan menu favorit di kafe ini. Cupcake ini dihiasi krim dan stick kering. It tastes good. Harganya IDR 14.000 untuk sebiji kecil doang. AAAAA~ lumayan mihil menurutku.


Aku pesan hot-tea doang, waktu itu hujan deras soalnya.. Dinginnn! Ini kunjungan kedua ku sih. Waktu pertama dulu aku sempet cobain latte nya. Both of them taste quite good I think :D
Hot-tea harganya IDR 8.000 dan minuman lainnya rata-rata seharga IDR 10.000-30.000.
Anyway the cups is cute! Isn't it?
xx


 Sedangkan french fries yang paling favorit di sini adalah BBQ french fries. 
Enak, murah lagi ^^ Cuman IDR 10.000!


Nah kalau ini namanya Beef BBQ. Awalnya aku kira cuman lauk aja *you-know-what-I-mean* 
Ternyata ada nasinya juga. Tapi lumayan lah. Bikin kenyang juga :D
It costs IDR 20.000


Sebelum pulang narsis dulu! xx
Nah ini cerita petualanganku ke Alice Tea Room!
Gimana? Udah cukup ngeracuni belum? :p
Anyway, thankyou so much for reading my post!
Thankyou so much B Blog for this amazing chance :D
Don't forget to join this competition too, guys ^^



Sponsored by :
 - Kumickey LittleCloset (FACEBOOK : https://www.facebook.com/KUMICKEYSHOP?ref=br_tf) (INSTAGRAM : http://instagram.com/kumickeyshop 

- Elbelle shop (FACEBOOK : https://www.facebook.com/Elbelleshoppage)
 (INSTAGRAM : http://instagram.com/elbelleshop

- My Rasl (TWITTER : https://twitter.com/MY_RASL
INSTAGRAM : http://instagram.com/my_rasl

- Poupee Shop : (INSTAGRAM : http://instagram.com/poupeeshop)  


Until next post!
104 comments on "Wonderland Does Exist : Alice Tea Room Malang"
  1. thanks for your comment hun, followed via gfc :)

    xx fameliquorlove

    ReplyDelete
  2. Great post. Would you like to follow each other? :)

    www.alittledropofstyle.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure we can ^^
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  3. Great post.

    +I followed you via gfc as you asked, now it's your turn :)

    Love, Sara Wallflower
    http://sarawallflower.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. This looks like an amazing cafe! So cute and it's Alice!

    I followed you on GFC and Google+

    http://howtomakehome.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes dear ^^
      Cuteness overload :p
      Followed you as well!

      Delete
  5. Great post honey. You've done an excellent job on it!

    Sure we can follow each other on GFC. I already follow you #154 so now it's your turn. Waiting for you on my blog
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    ReplyDelete
    Replies
    1. I followed you via gfc too hun ^^
      Thankyou for this lovely comment <3

      Delete
  6. pretty blog :)
    You asked about the common observation, you start :)

    ReplyDelete
  7. You look very cute Miss! ;)
    XO
    Jeanne
    http://fashionmusingsdiary.blogspot.fr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww thankyou so much gorgeous for ur lovely comment ^^

      Delete
  8. Jdi pgen kesana de... Bagus banget deh... U look sweet and pretty as always

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sinii cee ^^ I'm waiting for your coming ce :**
      Thx for ur lovely comment anw :*

      Delete
  9. So So Cute! Sure we can follow each other! I follow you on GFC and hope you'll do the same :)
    Greets from the EDELFABRIK
    Chrissie

    ReplyDelete
  10. Hey dfeel free to visit my blog www.makeupsite.blogspot.com and kindly follow:)

    ReplyDelete
  11. Nambah lg satu hal yg bikin pngn ke Malang lg ._.
    Nice review ^^

    Followed yah dear ^^
    sintasekarasri.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I followed you too say ^^

      Wah asli mana?
      Yukk meetup k Malang <33

      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. I wish I know about this place sooner, I went to Batu last month and were heading to Malang but turned around because I don't know what's interesting in Malang :(

    thank you for visiting my blog...following you with GFC now :)

    Love, Leonita
    http://blackblueblizzard.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah asli mana say?
      Ayukkk kesini lagi kapan2 <3
      I followed you too ^^

      Thanks for ur lovely comment :)

      Delete
  14. aaaahhh cute banget pake pastel-pastel gitu interiornya >.<
    hey, aku sudah follow kamu ya dear ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. True beb ^^
      So cute :*
      I followed you too anyway <33

      Delete
  15. nice review, kapan" kalo ke malang bisa nih mampir kesini :)
    btw uda di follow yah ^_^

    moonzmine.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku follow kamu juga ^^
      Ditunggu ya say ;*

      Delete
  16. This is too cute, Alice in Wonderland is one of my favourite stories :)) xx Maja
    - http://modern-muffin.blogspot.co.at/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes ! Cuteness overload <33
      Thanks ur lovely comment dear ^^

      Delete
  17. love how princess-y the tea room is! great review.

    xx
    http://felishmichelle.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Sure ^^
      Thx for ur lovely comment gorgeous <3

      Delete
  19. Visitada! ;)

    Ótima terça!

    Beijo! ^^

    ReplyDelete
  20. so cute! i would love to visit!
    http://juliaspuellaaeterna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. Hey I'm Maria From M&MFASHIONBITES! Followed you on gfc....hope you will do the same :) Lovely place btw ;) mmfashionbites.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Im following you pretty xx
      Thnkyouuuuu!

      Delete
  22. wah~ the cafe is sooooo pretty!! <3 definitely feels like you're in Wonderland. love the concept! Thanks hun for sharing! :D

    Love, Mira | http://lemieletlavanille.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thnkyouuu pretty xx
      You should go here!

      Delete
  23. Thank you for your nice comment on my blog: I checked immediately your blog with the result: I like it!

    I would like to follow you on gfc and/or bloglovin. It would be great if you come return to my blog to follow me – then I will follow you immediately back.

    xx from Germany, Rena

    www.dressedwithsoul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I just did pretty xx
      Thx for ur lovely comment xx

      Delete
  24. Wow that's such an amazing place!! =D
    Thanks for visiting my blog!

    http://whattostyle.blogspot.com/

    xoxo,
    Jess

    ReplyDelete
  25. Awww ♥ What a nice place .. And... Owns Alice style.. It's perfect ♥
    Follow you now♥ Your blog is soo nice♥ Actually reccommended it on mine ^^
    Could you follow me back please?

    I do reviews & make up too (mostly about Asian brands)
    http://beautysis-co.blogspot.com/

    XOXO

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^^
      Thankyou for your lovely comment, pretty.

      Already followed you xx
      ^^

      Delete
  26. Nice post.... kapan aku bisa ke Malang lagi ya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah aslinya orang mana nih? :D
      Ditunggu kedatangannya..
      ^^

      Thanks for stopping by anyway :D

      Delete
  27. Lovely post, i wish to visit this tea room, love their Theme <3 Anyways, i followed you via GFC, i hope you'll do the same :)

    Join my Giveaway here!
    Visit my blog: www.sarahrizaga.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I followed you, dear xx
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  28. Nice post ^^ Cangkirnya cantik.. hhihih

    ReplyDelete
  29. It makes me want to go there :)

    thelittlefashionette.blogspot.fr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Come here ^^
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  30. lovelyyyy~ <33

    cheer, michelle
    http://livedreammagic.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. AWWW ^^
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  31. wah ternyata dalamnya lucu yaa

    http://amourpixie.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya dear <3
      Yuk kesiniii ^^
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  32. Looks like an amazing place. Thanks for sharing this post here & would you
    like to follow each other on GFC, Bloglovin & Google plus?
    Lemme know & take care!


    X
    http://subhamrai.blogspot.in/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I followed you xx
      It's your turn now :D
      Nice blog anw!

      Delete
  33. tempatnya bagus untuk photoshoot

    aq uda follow km

    shantyhuang.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya cii ><
      Ayo kesiniii ^^
      I followed you too cii, thankyouuu anw hihi

      Delete
  34. Hello!! Woah! The place is really cozy, though it's not as "dreamy" as wonderland, yah, boleh lah kalau memang dibilang Alice Tea Room.. karena desainnya memang simply cute dan girly. Hehe.

    Anyway thanks for visiting my blog! Sure we can follow each other, dan aku udah follow duluan kok tuh your 171st follower hehe. Ditunggu followback nya and it will be really nice kalau kita bisa keep in touch <3

    Sherry ( theshimmeringsheema.blogspot.com )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Followed ya dear ^^
      Your blog is really lovelyyyyyy! Suka bgt ma header n designnya ><
      Aaa makacii udah di follow :b maap2 ga perhatian
      Hihihi

      Delete
  35. Great post, so fun!
    I followed you via GFC.
    ritaaflyatunova.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I followed you, dear xx
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  36. Nice post! Good luck for the contest ^o^
    Salam kenal ya sis, udah aku follow blognya... Follow back ya ;)
    Thanks~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makasih banyak ya say ^^
      Aku udah follow km juga, nice blog <3

      Delete
  37. Such a lovely tea room! Thanks for sharing!

    xx,
    www.mellowyellowblog.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou so muchhh, dear xx
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  38. Replies
    1. Aww <3
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  39. so cute. its all like a dream:)

    Hope to see you on my blog
    www.girl-gulaabi@blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou so much dear ^^
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  40. omg i love watching fairy tales
    lovely pics btw

    x
    typicalval.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aw thankyou darla ^^
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  41. The place is so adorable. Would love to visit one day! xx

    http://rosalindatj.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it is.
      You should be here one day gorgeous ^^
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  42. Hi dear,
    thanks a lot for your lovely comment :)
    Of course, we can follow each other! I follow now on GFC & Google Plus, hope you follow back :)

    Lovely post :)

    Have a nice day
    x Maria ♥
    www.retrostreetstation.blogspot.de

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyouuu dear <333
      I already followed you anw!

      Delete
  43. you are so cute! nice post dear

    kindly check out my fashion blog
    xx Diras
    AYUADIRAS.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww, you too gorgeous ^^
      Okay <3
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  44. Wuatt baru tau lho ada ginian di Malang :O
    Wah kalo ke Malang pingin coba ah :3
    Hasuhana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi
      Ditunggu kedatangannya di Malang yahh
      ^^
      Thanks for your lovely comment <3

      Delete
  45. this restaurant ambience is so nice
    looks so comfy
    l wish to be there one day
    MY-Emily

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, you should be here pretty <3
      Thanks for your lovely comment <3
      ^^

      Delete
  46. Omg!!! This place is so cute. The ambiance is so dainty. I love it. Thanks for sharing this post. Have a nice day!

    x, shekinahjoy.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it is <3333
      Thanks for your lovely comment, gorgeous <3

      Delete
  47. waah, baguus yaa kafe nya serasa di wonderland nya alice ^^ .
    jd pngen ke sana deeh, tpi jauuh yaa klo dr jkt ^^; .

    ReplyDelete
  48. Wow! What can I say? ... intimidates me!
    Great post! I congratulate the ability and talent to curiosity to me!
    I will always be coming back for more:-*


    Regards,
    Katherine Unique


    ReplyDelete
  49. Great post! Super interesting!

    If you have time, please check my blog | Fablane by Kristinjrn at http://www.kristinjrn.com
    Let me know!
    Thank you!

    KristinJRN

    ReplyDelete